condito-gr

Condito – The Green Line

Condito – The Green Line

  • Follow
αρχική  |  ,   |  Σοκολατένιο κέικ με Mayo Vegan Sauce

ΣΥΝΤΑΓΗ

Σοκολατένιο κέικ με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50’

Υλικά για ένα ταψί 20×20 / 8 μερίδες:

2 κ.σ. λιναρόσπορος
6 κ.σ. νερό
200 γρ. σοκολάτα υγείας
60 ml νερό
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. baking powder
50 ml κακάο
100 γρ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line

 

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

100 γρ. σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη

150 ml γάλα βρώμης (ή άλλο φυτικό ρόφημα)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160°C. Προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μικρό μπωλ βάζουμε το λιναρόσπορο, προσθέτουμε τις 6 κ.σ. νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο πλάι για δέκα λεπτά.

Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε τη σοκολάτα, τα 60 ml νερό και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Την αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το baking powder. Προσθέτουμε το μείγμα με το λιναρόσπορο που έχουμε ετοιμάσει και την Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line. Κατόπιν, μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που προετοιμάσαμε και ψήνουμε για 20′ περίπου στον αέρα ή μέχρι να ψηθεί καλά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας. Βράζουμε το γάλα βρώμης (ή όποιο άλλο ρόφημα χρησιμοποιούμε), προσθέτουμε τη σοκολάτα υγείας και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει καλά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, μπορούμε να σερβίρουμε. Κόβουμε σε κομμάτια και προσθέτουμε τη σάλτσα σοκολάτας στην κορυφή. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και κόκκινα φρούτα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Mayo-Classic

MAYO VEGAN SAUCE

Δοκιμάστε τις συνταγές μας

Slide Grilled cheese σάντουιτς με Mayo Slide Vegan Carrot Hot Dog Slide Vegan cheese burger με sauce ψητής πιπεριάς Slide Vegan τοστ με κρέμα λιαστής ντομάτας Slide Πατατοσαλάτα με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line Slide Σαλάτα ζυμαρικών με σάλτσα λιαστής ντομάτας Slide Σαλάτα με κους κους, μυρωδικά και σάλτσα λιαστής ντομάτας Slide Σαλάτα με κυδώνια ψητά Slide Σαλάτα με λάχανο, καρότο και καρύδια Slide Σάντουιτς με ψητές πιπεριές και Sauce βασιλικού Slide Σοκολατένιο κέικ με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line Slide Τορτίγιες με ψητά μανιτάρια και Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line Slide Ψητή γλυκοπατάτα και κολοκύθα με σάλτσα βασιλικού Slide Ψητό κουνουπίδι με sauce κόκκινης πιπεριάς