Condito – The Green Line

Condito – The Green Line

  • Follow
αρχική  |  ,   |  Βurger μανιταριών με Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό

ΣΥΝΤΑΓΗ

Βurger μανιταριών με Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό και ψητές γλυκοπατάτες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40’

Υλικά για 4 άτομα:

Για το burger:

200 γρ. μανιτάρια

200 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα

2 κ.σ. λάδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 κ.σ. βρώμη

4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό της Condito The Green Line

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι και πιπέρι

 

Για το ψήσιμο:

2 κ.σ. λάδι

 

Για τις γλυκοπατάτες:

400 γρ. (1 μεγάλη) γλυκοπατάτα σε μπαστουνάκια

2 κ.σ. καλαμποκάλευρο

2 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι και πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

4 ψωμάκια για burger

Μαρουλόφυλλα

Ντομάτα, σε φέτες

Εκτέλεση:

Αρχικά, κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε απ’ το multi, μέχρι να αποκτήσουν το μέγεθος κόκκων ρυζιού. Κάνουμε το ίδιο και με τα βρασμένα κόκκινα φασόλια. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε μ’ ένα μαχαίρι.

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κόκκινα φασόλια, 2 κ.σ. λάδι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15’, έως ότου να μην υπάρχει πλέον υγρασία στο τηγάνι μας. Ταυτόχρονα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη βρώμη, τη τριμμένη φρυγανιά, τη Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό της Condito The Green Line, 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα σχετικά σταθερό μείγμα. Έπειτα, πλάθουμε 4 ομοιόμορφα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τις γλυκοπατάτες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C, στον αέρα και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε ίσα μπαστουνάκια, περίπου 1 εκατοστού. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, 2 κ.σ. λάδι, 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους (εάν χρειαστεί, τις μοιράζουμε σε δύο σκεύη). Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες για 15’ από την μια πλευρά, τις γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10’. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε απ’ το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις σερβίρουμε.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια μανιταριών. Αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά και κατόπιν, προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι, τα μπιφτέκια μανιταριών και τα τηγανίζουμε σε μέτριας έντασης φωτιά. Ψήνουμε 5’ λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα φρυγανίζουμε. Προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό της Condito The Green Line και στις δύο φέτες. Τέλος, γεμίζουμε τα ψωμάκια με τα μπιφτέκια μανιταριών, το μαρούλι, την ντομάτα και σερβίρουμε με τις γλυκοπατάτες και την Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα & βασιλικό ως dip, στο πλάι.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

14.09.2021 CONDITO MAYO_LIASTH TOMATA & BASILIKO

MAYO VEGAN SAUCE ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Δοκιμάστε τις συνταγές μας

Slide Grilled cheese σάντουιτς με Mayo Slide Vegan Carrot Hot Dog Slide Vegan cheese burger με sauce ψητής πιπεριάς Slide Vegan τοστ με κρέμα λιαστής ντομάτας Slide Πατατοσαλάτα με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line Slide Σαλάτα ζυμαρικών με σάλτσα λιαστής ντομάτας Slide Σαλάτα με κους κους, μυρωδικά και σάλτσα λιαστής ντομάτας Slide Σαλάτα με κυδώνια ψητά Slide Σαλάτα με λάχανο, καρότο και καρύδια Slide Σάντουιτς με ψητές πιπεριές και Sauce βασιλικού Slide Σοκολατένιο κέικ με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line Slide Τορτίγιες με ψητά μανιτάρια και Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line Slide Ψητή γλυκοπατάτα και κολοκύθα με σάλτσα βασιλικού Slide Ψητό κουνουπίδι με sauce κόκκινης πιπεριάς