ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30′
Υλικά για 6 τορτίγιες:
Για την κλασική εκδοχή
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
150 γρ. Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο της Condito The Green Line
Για τη vegan εκδοχή
200 γρ. καπνιστό τόφου
150 γρ. Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο της Condito The Green Line
Για τη γλυκοπατάτα
2 γλυκοπατάτες
20 ml ελαιόλαδο
1/2 κτγ πάπρικα
1/2 κτγ θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
Για το στήσιμο
6 τορτίγιες
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή τριμμένο φυτικό προϊόν
5-6 φύλλα iceberg
12 τοματίνια
Εκτέλεση:
Για την κλασική εκδοχή
Προσθέτουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και το βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά. Το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Το τεμαχίζουμε καλά με 2 πιρούνια ή με μίξερ χειρός για μεγαλύτερη ευκολία. Προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο και ανακατεύουμε.
Για τη vegan εκδοχή
Κόβουμε το καπνιστό τόφου σε λωρίδες και το σοτάρουμε ελαφρώς σε ένα τηγάνι. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το καπνιστό τόφου, προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο κι ανακατεύουμε.
Για τις γλυκοπατάτες
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις γλυκοπατάτες. Τις κόβουμε σε κυβάκια και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά στον αέρα.
Για το στήσιμο
Βάζουμε στη βάση κάθε τορτίγιας λίγη τριμμένη μοτσαρέλα ή φυτικό προϊόν. Προσθέτουμε το μείγμα της κλασικής ή vegan εκδοχής, τις γλυκοπατάτες, το iceberg και τα τοματίνια. Κλείνουμε, τυλίγουμε και ψήνουμε σε τοστιέρα.
Συνταγή από Cool Artisan
Δείτε επίσης: https://coolartisan.gr/?recipe-post=tortigia-me-kotopoulo-glykopatata-kai-mayo-sauce-me-boukovo