ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 3 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 3 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15’
Υλικά για 5 κρέπες:
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
2 φλιτζάνια νερό
αλάτι
πιπέρι
Μια Vegan Σαλάτα της Condito The Green Line της επιλογής σας
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπωλ τις κόκκινες φακές και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 3 ώρες. Μεταφέρουμε τα υλικά (τις κόκκινες φακές με το νερό) στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Προαιρετικά, μπορούμε να λαδώσουμε ελαφρώς την επιφάνεια του με λίγο ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας. Μόλις πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε καλά με την κάτω πλευρά της κουτάλας. Μόλις πάρει χρώμα, γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη. Τα υλικά αρκούν για περίπου 5 κρέπες.
Τέλος, γεμίζουμε κάθε κρέπα με τα υλικά και την vegan σαλάτα της Condito The Green Line που επιλέξαμε.
Συνταγή από Cool Artisan
Δείτε επίσης: https://coolartisan.gr/?recipe-post=vegan-krepes-me-2-mono-ylika-gluten-free