ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40’
Υλικά για 2 μερίδες:
1 κονσέρβα jackfruit (σε άλμη, όχι σιρόπι)
1 κούπα βρασμένα ρεβίθια
1/2 βαζάκι Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
1 φύλλο νόρι
1 καρότο
1 μικρό κρεμμύδι
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε την κονσέρβα και βάζουμε το jackfruit σε ένα σουρωτήρι. Πιέζουμε καλά να φύγει το υγρό του. Βάζουμε το jackfruit σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να χάσει τα υγρά του και να αρχίσουν τα μικρότερα κομμάτια να παίρνουν ελαφρώς χρώμα, περίπου για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 οC και μόλις είναι ζεστός, τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψάκι ένα φύλλο vόρι και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 5 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και περνάμε το καρότο από τον τρίφτη. Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τα ρεβίθια και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Δεν θέλουμε να λιώσουν εντελώς, αφού μερικά μεγαλύτερα κομμάτια βοηθούν στην υφή.
Προσθέτουμε στο μπολ το jackfruit, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, το χυμό λεμονιού, τη Mayo Vegan Sauce, το αλάτι, το πιπέρι και θρυμματίζουμε από πάνω το φύλλο νόρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Συνταγή της Vegan Home
Δείτε επίσης: https://www.veganhome.gr/post/η-πιο-νόστιμη-vegan-τονοσαλάτα-από-jackfruit-και-ρεβύθια