ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΩΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΩΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ & 30′
Υλικά για 3 μερίδες:
Για τα κεμπαπάκια από παντζάρι
350 γρ. παντζάρι ωμό (2 μεγάλα)
270 γρ. νερό (1 κούπα)
500 γρ. σεϊτάν
50 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. υγρός καπνός
10 γρ. αλάτι (1 κ.σ.)
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
¼ ματσάκι μαϊντανό
2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι
2 λίτρα νερό
3 κ.σ. βεγκέτα
3 κ.σ. σόγια σως
Για τα ψητά λαχανικά
3 καλαμπόκια
6 πιπεριές φλωρίνης
λίγο ελαιόλαδο
Για τις ψητές μελιτζάνες:
2 μελιτζάνες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πετιμέζι
1 κ.σ. σόγια σως
1 κ.γ. θυμάρι
Εκτέλεση:
Για τα κεμπαπάκια από παντζάρι:
Μπλεντάρουμε το παντζάρι με το νερό έως ότου γίνει πάστα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μπλεντάρουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη. Μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30΄. Μπλεντάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε το σεϊτάν και δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 8 ώρες το μείγμα εκτός ψυγείου.
Μετά από 8 ώρες, παίρνουμε το μείγμα και τα περνάμε σε καλαμάκια σχηματίζοντας μικρά κεμπάπ.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για τον ζωμό (νερό, βεγκέτα, σόγια σως) και τα φέρνουμε σε βρασμό.
Προσθέτουμε τα κεμπάπ και βράζουμε για 30 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Ψήνουμε τα κεμπάπ από παντζάρι στη σχάρα μέχρι να αποκτήσουν ωραίο σκούρο χρώμα. Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε στον φούρνο, σε τηγάνι ή σχαροτήγανο.
Σερβίρουμε με την Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο Condito The Green Line.
Για τα ψητά καλαμπόκια:
Βγάζουμε τις εξωτερικές φλούδες και τα “μαλλιά” του. Πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Στεγνώνουμε και ψήνουμε στη σχάρα ή στο σχαροτήγανο για 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο, τα αγαπημένα μας μπαχαρικά και μία γεμάτη κουταλιά Mayo Vegan Sauce Condito The Green Line.
Για τις πιπεριές Φλωρίνης:
Πλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στεγνώνουμε καλά. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά πιέζοντας να φύγει ο αέρας από μέσα.
Σερβίρουμε με Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα Condito The Green Line.
Για τις ψητές μελιτζάνες:
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά 2 μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες μισού εκατοστού. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε από πάνω 1 κ.γ. αλάτι. Τρίβουμε με τα χέρια να πάει σε όλες. Αφήνουμε για 30 λεπτά. Τις πατάμε με μία πετσέτα να φύγουν τα υγρά.
Ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά απλώνοντας με πινέλο την μαρινάδα από ελαιόλαδο, πετιμέζι, σόγια σως και θυμάρι. Σερβίρουμε με Mayo Vegan Sauce με λιαστή τομάτα και βασιλικό Condito The Green Line.