ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 1 ΩΡΑ & 30′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 1 ΩΡΑ & 30′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60′
Υλικά για 4 μερίδες:
Για τον κιμά
3 κούπες κιμάς σόγιας
2 κούπες ζεστό νερό
1 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. κάρι
⅓ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. υγρός καπνός
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κούπα φρυγανιά
Για τη γέμιση
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
6 φέτες κίτρινο φυτικό αναπλήρωμα τυριού
Για την επάλειψη του ρολού σόγιας
1 κ.σ. πελτές
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Vegan τζατζίκι της Condito The Green Line
Πατάτες φούρνου ή ρύζι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Τρίβουμε στον τρίφτη ή λιώνουμε στον επεξεργαστή τροφίμων, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να ξεκουραστεί.
Πλένουμε και κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την περνάμε από ένα αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον απλώνουμε σε ένα ειδικό χαρτί ψησίματος, που είναι από την μία πλευρά λαδόκολλα και από την άλλη αλουμινόχαρτο. Διαφορετικά απλώς φτιάχνουμε δύο στρώσεις, μία από αλουμινόχαρτο και μία από λαδόκολλα. Απλώνουμε τον κιμά πάνω στη λαδόκολλα και σχηματίζουμε με τα χέρια μας ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Τυλίγουμε το ρολό και το πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να σφραγίσει. Τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον πελτέ και το ελαιόλαδο. Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο, αλείφουμε με ένα πινέλο το μείγμα πελτέ και ελαιόλαδου και βάζουμε το ρολό ξανά στο φούρνο με ανοιχτό περιτύλιγμα για 30 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το κόψουμε για να διατηρήσει το σχήμα του.
Σερβίρουμε με vegan τζατζίκι και πατάτες φούρνου ή ρύζι.
Συνταγή από Vegan Home