ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20′
Υλικά για 40-50 τμχ:
1 κουνουπίδι, μέτριο προς μεγάλο
Για το υγρό πανάρισμα
1 κούπα αλεύρι
1,5 κούπα νερό
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/3 κ.γ. κουρκουμά
Για το στεγνό πανάρισμα
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1-2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/3 κ.γ. κουρκουμά
5 κ.σ. διατροφική μαγιά
Για το σερβίρισμα
Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα της Condito The Green Line
Εκτέλεση:
Κόβουμε ένα μέτριο προς μεγάλο κουνουπίδι σε περίπου 40-50 τεμάχια.
Για το υγρό πανάρισμα, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα φτιάχνουμε το μείγμα για το στεγνό πανάρισμα. Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, την καπνιστή πάπρικα, τον κουρκουμά και την διατροφική μαγιά.
Βουτάμε κάθε νάγκετ κουνουπιδιού, πρώτα στο υγρό και μετά στο στεγνό μείγμα, ώστε να παναριστούν.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε τα νάγκετς κουνουπιδιού και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με αρκετό ελαιόλαδο, ώστε να μην καούν και για να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί για να γυρίσουμε τα νάγκετς από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανά. Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Σερβίρουμε με Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα.