ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25’
Υλικά για μια πίτσα/8 κομμάτια:
Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι σκληρό (για πίτσα)
7 γρ. μαγιά ξηρή
170 ml χλιαρό νερό
20 ml ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα:
4 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
βασιλικός
αλάτι και πιπέρι
Για την πίτσα:
200 γρ. Mixed Style μείγμα τριμμένων Condito The Green Line
12 ελιές σε φέτες
1 πιπεριά σε φέτες
12 τοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα στη μέση. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και όλα τα υπόλοιπα υγρά και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σταθερή αλλά και αρκετά υγρή ταυτόχρονα.
Στη συνέχεια, τη μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με καπάκι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30’ περίπου για να φουσκώσει.
Ώρα να ετοιμάσουμε τη σάλτσα! Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Με έναν πλάστη ή με τα δάχτυλα, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο. Τη βάζουμε σε μία λαδόκολλα και τη μεταφέρουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για το ψήσιμο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμάρι, προσθέτουμε το μείγμα τυριών της Condito The Green Line, τις ελιές, την πιπεριά και τα τοματίνια.
Έπειτα, ψήνουμε για 18’ ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.