ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 3 ΩΡΕΣ & 30’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 3 ΩΡΕΣ & 30’
Υλικά για 3 μερίδες:
250 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
250 γρ. Vegan Xτυπητή της Condito Green Line
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
ξύσμα από μισό λεμόνι
140 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
4 κ.σ. φρέσκος, ψιλοκομμένος άνηθος
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μούλτι, ώσπου να γίνουν κρέμα. Αν τα έχουμε μουλιάσει, προηγουμένως θα έχουν αρκετή υγρασία. Αν όχι, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγες κουταλιές νερό για να βοηθήσουμε στο χτύπημα.
Προσθέτουμε στον κάδο τη vegan Χτυπητή, το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και δουλεύουμε μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Στο μεταξύ, πλένουμε τον άνηθο, τον στεγνώνουμε καλά και τον ψιλοκόβουμε. Κόβουμε και τα κράνμπερι σε μικρά κομμάτια με μαχαίρι και τα βάζουμε στην άκρη.
Μόλις κρυώσει και “σφίξει” το μείγμα με τη vegan Χτυπητή το βγάζουμε από το ψυγείο και βουτώντας πρώτα ελαφρά τα χέρια μας σε ένα μπολ με νερό, παίρνουμε κομμάτια από το μείγμα και με γρήγορες κινήσεις, πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα τοποθετούμε σε πιάτο με λαδόκολλα.
Τα βάζουμε για λίγο ξανά στο ψυγείο για να σφίξουν, αν έχουν μαλακώσει πολύ. Τα περνάμε ένα-ένα πρώτα από το κράνμπερι, (προσοχή να μην καλυφθεί όλο το μπαλάκι με κράνμπερι, γιατί θα βγει υπερβολικά γλυκό), κι έπειτα από τον άνηθο και πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν εξωτερικά. Τα βάζουμε σε πιάτο με λαδόκολλα και τέλος, στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.
Συνταγή από Vegan Home
Δείτε επίσης: https://www.veganhome.gr/post/vegan-μπαλίτσες-τυριού-με-κράνμπερι-και-άνηθο-σε-σχήμα-χριστουγεννιάτικου-στεφανιού