ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40’
Υλικά για 2 μερίδες:
Για την πατατοσαλάτα
6 πατάτες, μετρίου μεγέθους
1 μεγάλο παντζάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
¾ της κούπας αρακά
Για την σως
¼ προς ⅓ της κούπας Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κ.σ. φρέσκο, ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. μουστάρδα
¾ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το παντζάρι και το βράζουμε για τουλάχιστον για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Όταν το τρυπάμε με πιρούνι, πρέπει να είναι μαλακό μέχρι το κέντρο του. Βράζουμε και τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με νερό και ½ κ.γ. αλάτι. Τέλος, ετοιμαζόμαστε να βράσουμε και τις πατάτες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό με μία κ.σ. αλάτι. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε κυβάκια και αφού έχει βράσει το νερό, τις ρίχνουμε μέσα. Βράζουμε τόσο όσο όταν τις τρυπάμε με το πιρούνι για να είναι μαλακές, αλλά χωρίς να διαλύονται.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της σως.
Αφαιρούμε το παντζάρι από το νερό που έβραζε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κυβάκια μικρότερα από αυτά που κόψαμε τις πατάτες. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τον αρακά.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Καλή απόλαυση!
Συνταγή από Vegan Home
Δείτε επίσης: https://www.veganhome.gr/post/η-τέλεια-ροζ-πατατοσαλάτα-για-τα-καλοκαιρινά-πικ-νικ-στην-παραλία