ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50′
Υλικά:
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
½ κ.γ. σόδα φαγητού
5 πατάτες
4 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα Condito The Green Line
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δενδρολίβανο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια, με περίπου 3 δάχτυλα πάχος. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 8 με 10 λεπτά, ωσότου μαλακώσει η εξωτερική επιφάνεια, χωρίς όμως να λιώσουν οι πατάτες. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200℃. Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Aνακατεύουμε τις πατάτες μέσα στο σουρωτήρι, έτσι ώστε η εξωτερική τους επιφάνεια να τριφτεί. Στρώνουμε ένα ταξί με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα τις πατάτες. Προσθέτουμε τη μαρινάδα με το ελαιόλαδο και την Mayo Vegan Sauce και ανακατεύουμε καλά. Mεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά ή μέχρι η πατάτες να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε με Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα και απολαμβάνουμε.
Συνταγή από Beets Me
Δείτε επίσης: https://beets-me.com/2022/12/traganes-patates-fournou-me-magioneza/