ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 45’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 45’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20’
Υλικά για 6 τυροπιτάκια κουρού:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. αλεύρι ολικής
1 κ.γ. baking powder
200 γρ. ελαιόλαδο
160 γρ. σόδα
1 κ.σ. λευκό ξύδι
Για τη γέμιση
1 συσκευασία (250g) vegan Χτυπητή με κόκκινη πιπεριά Condito The Green Line
Για την επάλειψη
50 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
20 γρ. βρώμη – 20 γρ. σουσάμι (ανακατεμένα σε ένα μπολάκι)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, όλα τα υγρά υλικά: το ελαιόλαδο, τη σόδα και το ξύδι. Βάζουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής, το baking powder κι ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά αναμειγνύοντας με μια σπάτουλα. Μόλις ενωθούν ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά με το χέρι.
Δίνουμε σφαιρικό σχήμα στη ζύμη μας, μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ανοίγουμε σε πάχος περίπου 0,5 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και με ένα μαχαίρι χωρίζουμε σε 6 μικρότερα ορθογώνια. Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας vegan χτυπητή με κόκκινη πιπεριά και σκεπάζουμε κλείνοντας σε τρίγωνο. Με ένα πιρούνι σφραγίζουμε περιμετρικά.
Αλείφουμε τις τυρόπιτες με φυτικό ρόφημα αμυγδάλου. Πασπαλίζουμε με το μείγμα από βρώμη και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και απολαμβάνουμε!
Συνταγή από Cool Artisan
Δείτε επίσης: Νηστίσιμες τυρόπιτες κουρού | Cool Artisan