ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 130′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 130′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15′
Υλικά για μια πίτσα
300 γρ. αλεύρι σκληρό, για πίτσα
7 γρ. μαγιά ξηρή
180 γρ. χλιαρό νερό
20 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
Λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι για να ανοίξουμε την πίτσα
Για τη σάλτσα
200 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.σ. Vegan Pesto Basilico της Condito the Green Line
Για την πίτσα
200 γρ. Classic Style ημίσκληρο κίτρινο σε φέτες της Condito the Green Line
10 ντοματίνια
Eλιές χωρίς κουκούτσι σε φέτες
Για το σερβίρισμα
Φύλλα βασιλικού
Vegan Pesto Basilico της Condito the Green Line
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση. Προσθέτουμε τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υγρά και ζυμώνουμε. Θα πρέπει να έχουμε μία ζύμη σταθερή αλλά και αρκετά υγρή. Τη μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με καπάκι, σκεπάζουμε και αφήνουμε για δύο τουλάχιστον ώρες να φουσκώσει. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας την τριμμένη ντομάτα με το Vegan Pesto Basilico.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη προθερμαίνουμε τον φούρνο μαζί με το ταψί στην υψηλότερη θερμοκρασία (πάνω κάτω). Σχηματίζουμε μία μπάλα με το ζυμάρι, πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ανοίγουμε με τα δάχτυλα. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμάρι. Προσθέτουμε το Classic Style σε φέτες, τα ντοματίνια και τις ελιές. Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, στην πιο χαμηλή σχάρα (στην πιο ψηλή θερμοκρασία), ανεβάζουμε στην μέση, ψήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με επιπλέον Vegan Pesto Basilico και φύλλα βασιλικού.