ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10′
Υλικά για 4 μερίδες (1 μεγάλη σαλάτα):
Για τη σαλάτα
200 γρ. πράσινη σαλάτα
100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
1 αγγουράκι σε κύβους
10 ραπανάκια σε φέτες
Φρέσκα μυρωδικά
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα
Για το dressing
2 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο της Condito the Green Line
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
Για το τόφου
200 γρ. τόφου
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το dressing. Σε ένα βαζάκι βάζουμε τη Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο, το νερό, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε το τόφου. Το τυλίγουμε σε μία πετσέτα, βάζουμε πάνω του ένα βάρος και το αφήνουμε έτσι για μισή ώρα να χάσει τα υγρά του. Στη συνέχεια το μαρινάρουμε για δέκα λεπτά (ή περισσότερο) στη σάλτσα σόγιας. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κύβους, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά (πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη), ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά (2-3 λεπτά από κάθε πλευρά). Αφήνουμε στο πλάι να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το καλαμπόκι, το αγγουράκι, τα ραπανάκια, τα μυρωδικά, τα αμύγδαλα, το τόφου, το dressing που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.