ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25’
Υλικά για 8 τεμάχια:
Για τα vegan τυροπιτάκια:
180 γρ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
4 γρ. ξηρή μαγιά
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
Λίγο λάδι για το ψήσιμο
Για τη γέμιση:
200 γρ. Vegan Mixed Style τριμμένο της Condito The Green Line
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Φρέσκα μυρωδικά
Για τη σάλτσα βασιλικού:
2 κ.σ. πέστο βασιλικού
2 κ.σ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη Mayo Vegan Sauce, τη μαγιά, το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για λίγο, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σ’ ένα μπωλ, βάζουμε το Vegan Mixed Style τριμμένο, τα κρεμμυδάκια, τη Mayo Vegan Sauce, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Έπειτα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα βασιλικού, ανακατεύοντας το πέστο βασιλικού με τη Mayo Vegan Sauce.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μία μπαλίτσα.
Πιάνουμε την πρώτη μπαλίτσα, την ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε ένα μικρό στρόγγυλο φύλλο, το γεμίζουμε με μία κουταλιά του γλυκού γέμιση, το κλείνουμε με τα δάχτυλα και το βάζουμε στην φόρμα. Η ένωση θα πρέπει να βρίσκεται στην κάτω πλευρά. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Ψήνουμε για 30’ περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα.
Σερβίρουμε τα vegan τυροπιτάκια με τη σάλτσα βασιλικού στο πλάι.