ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25’
Υλικά για 1 μεγάλη σαλάτα / 4 άτομα:
Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. κουρκουμάς σκόνη
Για τα κυδώνια:
1 κυδώνι σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα:
2 κούπες iceberg ψιλοκομμένο
1 κούπα λόλο ρόσο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
Φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά, ετοιμάζουμε τα κυδώνια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C. Σ’ ένα μπωλ, βάζουμε τα κυδώνια, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σ’ ένα ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 12′ ή μέχρι τα κυδώνια να ψηθούν καλά. Όταν τα κυδώνια ψηθούν, τ’ αφήνουμε στο πλάι για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
Κατόπιν, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σ’ ένα μπωλ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα.
Μετά, ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σ’ ένα μπωλ, βάζουμε τη σαλάτα, τα κρεμμυδάκια, τα φρέσκα μυρωδικά, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη σάλτσα με τη Mayo Vegan Sauce και τον κουρκουμά που ετοιμάσαμε στη βάση μιας πιατέλας. Βάζουμε τη σαλάτα, τα ψητά κυδώνια και ανακατεύουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να μοιράσουμε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα.