ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ώρα και 20′
Υλικά για 2 μερίδες:
4 πατάτες μέτριου μεγέθους
160 γρ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line της επιλογής σας
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. vegan τυρί, τριμμένο
150 γρ. τόφου καπνιστό, κομμένο σε κύβους
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες με το πράσινο μέρος από το σφουγγαράκι κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 60 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους. Τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορούμε να τις δουλέψουμε.
Κόβουμε το επάνω μέρος και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Με ένα κουτάλι, “κουφαίνουμε” το εσωτερικό αφήνοντας ένα περίβλημα με πάχος περίπου 1 εκ. Βάζουμε την ψίχα της πατάτας σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τόφου, τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce που επιλέξαμε κι ανακατεύουμε. Τέλος, γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά.
Συνταγή από Cool Artisan
Δείτε επίσης: https://coolartisan.gr/?recipe-post=vegan-jacket-potatoes