ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 2 ΩΡΕΣ & 20’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 2 ΩΡΕΣ & 20’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25’
Υλικά για 2 άτομα:
Για τα nuggets
200 γρ. τόφου
1 κούπα ζωμό μανιταριού διπλής συμπύκνωσης
Για το στεγνό πανάρισμα
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
⅓ κ.γ. πιπέρι
Για το υγρό πανάρισμα
½ κούπα γάλα σόγιας
5 κ.σ. ρεβυθάλευρο
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 πρέζα κουρκουμά
Για το σερβίρισμα
Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο της Condito The Green Line
Εκτέλεση:
Πιέζουμε το τόφου να βγάλει το πολύ νερό του. Κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια, όμως όσο γίνεται ίδιου μεγέθους, και τα βάζουμε μέσα στον ζωμό για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το στεγνό πανάρισμα και σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το υγρό πανάρισμα.
Παίρνουμε ένα-ένα τα nuggets και πιέζουμε απαλά να φύγει ο ζωμός όσο γίνεται χωρίς να διαλυθεί. Περνάμε το nugget πρώτα από τα το στεγνό μείγμα και μετά από το υγρό καλύπτοντας καλά και τινάζοντας με προσοχή για να φύγει όσο μείγμα περισσεύει. Εάν θέλουμε μπορούμε να το περάσουμε ακόμα μία φορά από το στεγνό μείγμα και μετά από το υγρό και έτσι, θα έχει ακόμα πιο πλούσια κρούστα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τα nuggets μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.
Σερβίρουμε με την Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο.