ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20’
Υλικά για 1 σαλάτα:
Για τα ρεβίθια
100 γρ. βρασμένα ρεβίθια
30 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σαλάτα
200 γρ. mix πράσινης σαλάτας
50 γρ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
100 γρ. vegan παρμεζάνα
80 γρ. λιαστή ντομάτα
Εκτέλεση:
Για τα ρεβίθια
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα ταψί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Βγάζουμε τα ρεβίθια από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη σαλάτα
Κόβουμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης σε λεπτές φέτες και ψήνουμε στο φούρνο για 5-6 λεπτά, να γίνει ελαφρώς τραγανά κρουτόν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το mix πράσινων λαχανικών και προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce. Προσθέτουμε τη vegan παρμεζάνα κι ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα κρουτόν από το κουλούρι και τη λιαστή ντομάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή από Cool Artisan
Δείτε επίσης: https://coolartisan.gr/?recipe-post=prasini-salata-me-vegan-mayo-kai-spicy-revithia