ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30′
Υλικά για 4 σάντουιτς:
8 φέτες ψωμί του τοστ ολικής
200 γρ. τόφου, φυσικό
½ κούπα φρυγανιά
2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κ.γ. κρεμμύδι, σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. ζάχαρη
Μαύρο πιπέρι
1 κούπα γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
2 κ.γ. μηλόξυδο
½ κούπα κορν φλάουρ
1 κούπα ψιλοκομμένο iceberg
4 φέτες φυτικό κίτρινο τυρί
4 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα της Condito The Green Line
Εκτέλεση:
Τυλίγουμε το τόφου σε μια καθαρή πετσέτα και βάζουμε από πάνω ένα βάρος για 30 λεπτά, ώστε να στραγγίξει από τα υγρά του. Στη συνέχεια, το κόβουμε παράλληλα σε 4 ίσες φέτες. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γάλα σόγιας με το μηλόξυδο και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να πήξει. Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το κορν φλάουρ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC. Περνάμε τις φέτες του τόφου από το κορν φλάουρ και στη συνέχεια τις βουτάμε μια-μια στο γάλα σόγιας και μετά, στο μείγμα για το πανάρισμα. Φροντίζουμε να καλυφθούν καλά οι φέτες από όλες τις πλευρές. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αν θέλουμε ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Απλώνουμε σε μια φέτα ψωμί του τοστ μια κ.σ Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα, βάζουμε από πάνω μια φέτα παναρισμένο τόφου, μια φέτα φυτικό κίτρινο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο iceberg. Καπακώνουμε με μια δεύτερη φέτα ψωμί του τοστ και επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα σάντουιτς.
Συνταγή από Beets Me
Δείτε επίσης: https://beets-me.com/2022/03/4-eykola-kai-nostima-santouitsakia-gia-olous/