ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 50′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 50′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15′
Υλικά για 2 τυλιχτά:
Για τα nuggets
1 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
2 1/2 κ.σ. νερό
240 γρ. ρεβίθια βρασμένα (περίπου 120 γρ. ξερά)
1/3 της κούπας + 1 κ.σ. βρώμη
1 κ.σ. ρεβυθάλευρο
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. θυμάρι
Μαύρο πιπέρι
Για το πανάρισμα
1/2 κούπα γάλα σόγιας
1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( ή αλεύρι χωρίς γλουτένη)
Μια πρέζα αλάτι
1/2 κούπα φρυγανιά
2 κ.γ. μείγμα για κοτόπουλο
3/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
Μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. σουσάμι
Για το τυλιχτό
Ελαιόλαδο
2 τορτίγιες
1 χούφτα Iceberg ψιλοκομμένο
4 κ.σ. Vegan Kηπουρού Condito The Green Line
Εκτέλεση:
Για τα nuggets
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πήξουν. Σε ένα μούλτι προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το μείγμα λιναρόσπορου. Τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να θυμίζει υγρή άμμο. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μείγμα με τον λιναρόσπορο. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για ένα λεπτό. Θέλουμε να πλάθεται εύκολα αλλά να είναι και σχετικά σφιχτό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω ρεβιθάλευρο. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια και αδειάζουμε πάνω τη ζύμη. Την ανοίγουμε σε πάχος περίπου ενός δαχτύλου και στη συνέχεια την κόβουμε σε τετραγωνάκια 4 εκ. Στρογγυλεύουμε λίγο τις άκρες από τα τετραγωνάκια ώστε να θυμίζουν nuggets.
Για το πανάρισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα σόγιας, το αλεύρι και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Παίρνουμε ένα ένα τα nuggets και τα βουτάμε πρώτα στο κουρκούτι και στη συνέχεια στο μείγμα φρυγανιάς. Έπειτα τα απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Για το τυλιχτό
Σε μια τορτίγια απλώνουμε λίγο vegan κηπουρού, βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο iceberg και 3 – 4 nuggets και απολαμβάνουμε!
Συνταγή από Beets Me
Δείτε επίσης: https://beets-me.com/2022/04/thio-tylixta-gia-tis-dyskoles-ores-me-nuggets-apo-revithia-kai-aromatiki-tigania/