ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 55′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 55′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25′
Υλικά για 4 τυλιχτά:
Για το κεμπάπ από σόγια
1 κούπα κιμά σόγιας
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 της κούπας χλιαρό νερό
1/2 κούπα βρώμη τριμμένη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. σόγια σως
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μελάσα
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. μπούκοβο
Μαύρο πιπέρι
2 – 3 κ.σ. νισεστέ
Ελαιόλαδο
Για το τυλιχτό
4 αράβικες πίτες
1 τομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 – 6 κ.σ. vegan ρωσική της Condito The Green Line
Εκτέλεση:
Για το κεμπάπ σόγιας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά σόγιας, το θυμάρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Ζυμώνουμε 1 λεπτό το μείγμα, το σκεπάζουμε και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και σχηματίζουμε τα κεμπάπ. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Για το τυλιχτό
Σε μια αράβικη πίτα απλώνουμε λίγη vegan ρωσική. Βάζουμε ένα κεμπάπ, λίγες φέτες τομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό. Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.
Συνταγή από Beets Me
Δείτε επίσης: https://beets-me.com/2022/10/tylixto-vegan-plant-based-kempap-me-rosiki/