ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10′
Υλικά για 2 τυλιχτά:
Για το doner από τόφου
200 γρ. τόφου φυσικό
200 γρ. τόφου καπνιστό
2 κ.σ. σόγια σως
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. σριράτσα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σπόροι κόλιαδρου τριμμένοι
1/2 κ.γ κύμινο
1/4 της κούπας νερό
Για το τυλιχτό
2 τορτίγιες
1/2 τομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
3 – 4 κ.σ. vegan τζατζίκι Condito The Green Line
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα τόφου σε πολύ λεπτές φέτες των 2 mm χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή έναν τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το τόφου και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τραβήξει όλα τα υγρά.
Σε μια τορτίγια απλώνουμε μια – δύο κ.σ. από το vegan τζατζίκι, προσθέτουμε το τόφου, μερικές φέτες τομάτας, κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό.
Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.
Συνταγή από Beets Me
Δείτε επίσης: https://beets-me.com/2022/11/eukolo-grigoro-vegan-doner-apo-tofou/