ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 12 ΩΡΕΣ & 30 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 12 ΩΡΕΣ & 30 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25′
Συστατικά για 4 άτομα/ ένα ταψάκι 25X15
Για την φοκάτσια:
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
420 γρ. νερό
4 γρ. μαγιά ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το ταψί)
Αλάτι χοντρό
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το σερβίρισμα:
1 συσκευασία (180 γρ.) Vegan Pesto Basilico της Condito the Green Line
Ψητές μελιτζάνες
Ντομάτα σε φέτες
Ρόκα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί μεταφέρουμε σε καθαρό, λαδωμένο μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, λαδώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε τη ζύμη. Απλώνουμε το ελαιόλαδο στην επιφάνεια, πιέζουμε με τα δάχτυλα, πασπαλίζουμε με αλάτι και καρύδια και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά. Όταν ψηθεί βγάζουμε από το σκεύος, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στη μέση. Απλώνουμε το Vegan Pesto Basilico, τις ψητές μελιτζάνες, ντομάτα, ρόκα και σερβίρουμε.