ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ώρα
Υλικά για 2 πίτες:
Για τα κεφτεδάκια φακής
80 ml ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 γλυκοπατάτα, περασμένη από το χοντρό του τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη από τον τρίφτη
1 κυβάκι τζίντζερ, σαν ζάρι, περασμένο από τον τρίφτη
200 γρ. φακές, βρασμένες
60 γρ. νιφάδες βρώμης
1 λεμόνι (χυμό)
½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
αλάτι
πιπέρι
Για το στήσιμο
2 κυπριακές πίτες
4 κ.σ. vegan τζατζίκι Condito The Green Line
6 κεφτεδάκια από φακές
Εκτέλεση:
Για τους κεφτέδες φακής
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις βρασμένες φακές με τη βρώμη. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη γλυκοπατάτα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε να μαλακώσουν εντελώς. Προσθέτουμε το μίγμα φακής – βρώμης κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα από κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε στο air fryer. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C. Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε air fryer μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια φακής στο φούρνο μας, στους 180°C για 45 λεπτά.
Για το στήσιμο
Περνάμε τις κυπριακές πίτες για λίγο από την τοστιέρα και τις ανοίγουμε στη μέση. Απλώνουμε στη βάση το vegan τζατζίκι. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια φακής, τη σαλάτα, κλείνουμε κι απολαμβάνουμε.
Συνταγή από Cool Artisan
Δείτε επίσης: https://coolartisan.gr/?recipe-post=kypriaki-pita-me-vegan-keftedakia-fakis-kai-tzatziki