ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20’
Υλικά για 2 σάντουιτς:
Για τα κεφτεδάκια οσπρίων:
200 γρ. όσπρια, βρασμένα
2 κ.σ. λιναρόσπορο
4 κ.σ. βραστό νερό
4 κ.σ. βρώμη
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. σόγια
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
λίγο κύμινο
φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
Για τη Mayo Vegan Sauce με sweet chili:
4 κ.σ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
2 κ.σ. sweet chili sauce
Για το σερβίρισμα:
4 μπαγκέτες κομμένες στη μέση και φρυγανισμένες
ντομάτα σε φέτες
πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση:
Aρχικά, ετοιμάζουμε τη Mayo Vegan Sauce με sweet chili. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε την sweet chili sauce με τη Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπωλ, για να ζυμώσουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε τα όσπρια στο μπωλ και με ένα πιρούνι τα πατάμε, για να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το λιναρόσπορο στο βραστό νερό και τον αφήνουμε να φουσκώσει. Στο μπωλ με τα όσπρια, βάζουμε το λιναρόσπορο, τη βρώμη, τη ντομάτα, τη σόγια, το ξύδι, την ρίγανη, την πάπρικα, το κύμινο, τα φρέσκα μυρωδικά και τα ζυμώνουμε καλά. Θα πρέπει να έχουμε ένα σχετικά ρευστό μείγμα. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη βρώμη αν χρειαστεί. Κατόπιν, πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 15′ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά.
Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, μπορούμε να σερβίρουμε. Απλώνουμε τη Mayo Vegan Sauce με sweet chili στη μπαγκέτα, βάζουμε τη ντομάτα, την πράσινη σαλάτα και τα κεφτεδάκια. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες μπαγκέτες και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.