ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20′
Υλικά για 4 σάντουιτς:
8 φέτες ψωμί του τοστ ολικής
240 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. σκόρδο, σκόνη
½ κ.γ. κρεμμύδι, σκόνη
½ κ.γ κύμινο
½ κ.σ. πάπρικα καπνιστή
¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
Μαύρο πιπέρι
¼ της κούπας Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο της Condito The Green Line
1 κούπα iceberg ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια μαζί με το ελαιόλαδο και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με την Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Ταυτόχρονα, πιέζουμε τα ρεβίθια μέχρι κάποια να ενσωματωθούν στο μείγμα. Σε μια φέτα ψωμί απλώνουμε το ¼ από τα ρεβίθια, από πάνω βάζουμε δύο λεπτές φέτες ντομάτα, λίγο ψιλοκομμένο iceberg και καπακώνουμε με μια δεύτερη φέτα ψωμί του τοστ. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα σάντουιτς.
Συνταγή από Beets Me
Δείτε επίσης: https://beets-me.com/2022/03/4-eykola-kai-nostima-santouitsakia-gia-olous/