ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10’
Υλικά για 8-10 περίπου μερίδες:
Για τη βάση:
200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
150 γρ. βρώμη
50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
5 γρ. κανέλα
Για τη γέμιση:
400 γρ. σοκολάτα 65%, λιωμένη
250 γρ. ρόφημα βρώμης (ή άλλο φυτικό «γάλα»), ζεστό
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
100 γρ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Για το σερβίρισμα:
Κακάο σκόνη
100 γρ. κόκκινα φρούτα
Εκτέλεση:
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε καλά τη λιωμένη σοκολάτα με το ζεστό ρόφημα βρώμης, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε τον καφέ, τη Mayo Vegan Sauce και ανακατεύουμε ξανά. Έπειτα, το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Θα χρησιμοποιήσουμε μια βάση τάρτας 20 εκατοστών.
Βάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό και τους αφήνουμε 15΄ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και την κανέλα και μετά, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε για 15΄περίπου στο ψυγείο για να σφίξει.
Σε μία ταρτιέρα, απλώνουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε με βρεγμένα χέρια. Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε με κακάο και κόκκινα φρούτα στην κορυφή.