ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 50′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 50′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10′ – 20′
Υλικά για 4 burger
Για τον κιμά μανιταριών
2 κ.σ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα (στο μούλτι)
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ. πλιγούρι μουλιασμένο
100 γρ. αμύγδαλα καπνιστά ψιλοκομμένα (στο μούλτι)
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κούπα πουρές πατάτας σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
120 γρ. Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο
4 bao buns
Καρότο ψιλοκομμένο
Κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
Σπανάκι baby
Ραπανάκια σε φέτες
Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για τα burger
Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
4 ψωμάκια για burger
2 ντομάτες σε φέτες
Φύλλα μαρουλιού
Ρόκα
1 καρότο στον τρίφτη (ανακατεύουμε με λίγη Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line)
Αβοκάντο σε φέτες
Κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
Αγγουράκι τουρσί σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το πλιγούρι, τα αμύγδαλα, τη σάλτσα σόγιας, τον πουρέ πατάτας και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε μπιφτέκια περίπου 200 γρ. το καθένα.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε στεγνό τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή στον φούρνο, στους 200°C για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα, φρυγανίζουμε τα ψωμάκια για τα burger.
Απλώνουμε τη Mayo Vegan Sauce στα ψωμάκια, προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μπιφτέκια και άλλη μια στρώση Mayo Vegan Sauce. Κλείνουμε με το πάνω ψωμάκι και σερβίρουμε.
Tip! Για μια γρήγορη και δροσερή σαλάτα που συνοδεύει τέλεια τα burger, ανακατέψτε Mayo Vegan Sauce με λίγο τριμμένο καρότο.