ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10′
Υλικά για 2 τυλιχτά:
Για το doner από τόφου
200 γρ. τόφου φυσικό
200 γρ. τόφου καπνιστό
2 κ.σ. σόγια σως
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. σριράτσα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σπόροι κόλιαδρου τριμμένοι
1/2 κ.γ κύμινο
1/4 της κούπας νερό
Για το τυλιχτό
2 τορτίγιες
1/2 τομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
3 – 4 κ.σ. vegan τζατζίκι Condito The Green Line
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα τόφου σε πολύ λεπτές φέτες των 2 mm χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή έναν τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το τόφου και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τραβήξει όλα τα υγρά.
Σε μια τορτίγια απλώνουμε μια – δύο κ.σ. από το vegan τζατζίκι, προσθέτουμε το τόφου, μερικές φέτες τομάτας, κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό.
Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.
Συνταγή από Beets Me
Δείτε επίσης: https://beets-me.com/2022/11/eukolo-grigoro-vegan-doner-apo-tofou/

Grilled cheese σάντουιτς με Mayo
Vegan Carrot Hot Dog
Vegan cheese burger με sauce ψητής πιπεριάς
Vegan τοστ με κρέμα λιαστής ντομάτας
Πατατοσαλάτα με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Σαλάτα ζυμαρικών με σάλτσα λιαστής ντομάτας
Σαλάτα με κους κους, μυρωδικά και σάλτσα λιαστής ντομάτας
Σαλάτα με κυδώνια ψητά
Σαλάτα με λάχανο, καρότο και καρύδια
Σάντουιτς με ψητές πιπεριές και Sauce βασιλικού
Σοκολατένιο κέικ με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Τορτίγιες με ψητά μανιτάρια και Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Ψητή γλυκοπατάτα και κολοκύθα με σάλτσα βασιλικού
Ψητό κουνουπίδι με sauce κόκκινης πιπεριάς