condito-gr

Condito – The Green Line

Condito – The Green Line

  • Follow
αρχική  |  ,   |  Τάρτα σοκολάτας με χουρμάδες και κόκκινα φρούτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Τάρτα σοκολάτας με χουρμάδες και κόκκινα φρούτα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10’

Υλικά για 8-10 περίπου μερίδες:

 

Για τη βάση:

200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

150 γρ. βρώμη

50 γρ. πούδρα αμυγδάλου

5 γρ. κανέλα

 

Για τη γέμιση:

400 γρ. σοκολάτα 65%, λιωμένη

250 γρ. ρόφημα βρώμης (ή άλλο φυτικό «γάλα»), ζεστό

2 κ.σ. στιγμιαίος καφές

100 γρ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line

 

Για το σερβίρισμα:

Κακάο σκόνη

100 γρ. κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση:

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ανακατεύουμε καλά τη λιωμένη σοκολάτα με το ζεστό ρόφημα βρώμης, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε τον καφέ, τη Mayo Vegan Sauce και ανακατεύουμε ξανά. Έπειτα, το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια βάση τάρτας 20 εκατοστών.

Βάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό και τους αφήνουμε 15΄ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τους χουρμάδες και τους κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και την κανέλα και μετά, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε για 15΄περίπου στο ψυγείο για να σφίξει.

Σε μία ταρτιέρα, απλώνουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε με βρεγμένα χέρια. Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.

Σερβίρουμε με κακάο και κόκκινα φρούτα στην κορυφή.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Mayo-Classic

MAYO VEGAN SAUCE

Δοκιμάστε τις συνταγές μας

Slide Grilled cheese σάντουιτς με Mayo Slide Vegan Carrot Hot Dog Slide Vegan cheese burger με sauce ψητής πιπεριάς Slide Vegan τοστ με κρέμα λιαστής ντομάτας Slide Πατατοσαλάτα με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line Slide Σαλάτα ζυμαρικών με σάλτσα λιαστής ντομάτας Slide Σαλάτα με κους κους, μυρωδικά και σάλτσα λιαστής ντομάτας Slide Σαλάτα με κυδώνια ψητά Slide Σαλάτα με λάχανο, καρότο και καρύδια Slide Σάντουιτς με ψητές πιπεριές και Sauce βασιλικού Slide Σοκολατένιο κέικ με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line Slide Τορτίγιες με ψητά μανιτάρια και Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line Slide Ψητή γλυκοπατάτα και κολοκύθα με σάλτσα βασιλικού Slide Ψητό κουνουπίδι με sauce κόκκινης πιπεριάς