ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60’
Υλικά για 4 σάντουιτς:
8 καρότα σχετικά μεσαίου μεγέθους σαν λουκάνικα
200 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κ.γ maple syrup
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Για το σερβίρισμα:
4 ψωμάκια για hot dog
Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Ψιλοκομμένο μαρούλι
Ντοματίνια σε φέτες
Αβοκάντο σε φέτες
Εκτέλεση:
Αρχικά, ετοιμάζουμε τα καρότα. Θα τα βράσουμε για λίγο και μετά θα τα ψήσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C. Μετά, καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε βραστό νερό, για 10′.
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι 20×26 (μέγεθος που να χωράει ακριβώς τα καρότα μας), για να ψήσουμε τα καρότα. Βάζουμε στο ταψάκι το ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το maple syrup, το σκόρδο, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις βράσουμε τα καρότα, τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 20′. Στη συνέχεια, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10′, μέχρι να καρότα να ψηθούν καλά.
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα περνάμε από ζεστό φούρνο. Απλώνουμε τη Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line, βάζουμε τα καρότα, το αβοκάντο, το μαρούλι, τα ντοματίνια και σερβίρουμε.