ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20’
Υλικά για 4 άτομα / μερίδες:
Για τις ψητές μελιτζάνες:
2 μεγάλες μελιτζάνες σε μπαστουνάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα:
1 κ.σ. πουρές λιαστής ντομάτας
4 κ.σ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
Για το σερβίρισμα:
4 τορτίγιες
ρόκα
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπωλ για να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες.
Προσθέτουμε στο μπωλ τις μελιτζάνες, το σκόρδο, την πάπρικα, το σουσάμι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Τα μεταφέρουμε σ’ ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20′ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σ’ ένα μπωλ, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε.
Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τότε είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Απλώνουμε τις τορτίγιες στη σειρά και βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Μοιράζουμε τις μελιτζάνες και τέλος προσθέτουμε τη ρόκα και το κρεμμυδάκι. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.