ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10’
Υλικά για 4 burger:
Για το μπιφτέκι από παντζάρι
500 γρ. παντζάρια βρασμένα
60 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. καρύδια
1-2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1/2 ματσάκι βασιλικό
1/2 ματσάκι δυόσμο
400 γρ. βρώμη, αποφλοιωμένη
αλάτι
πιπέρι
1/2 κτ.γ. μπούκοβο
Για τα burger:
4 ψωμάκια για burger
4 κτ.σ. Vegan Χτυπητή με κόκκινη πιπεριά της Condito The Green Line
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
4 φύλλα μαρούλι iceberg
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη και τα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό και δυόσμο) μέσα στο μπλέντερ. Χτυπάμε καλά για 4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, υδαρές μείγμα. Προσθέτουμε τη βρώμη και χτυπάμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό και δυόσμο), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, για να δέσουν οι γεύσεις. Έπειτα, πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. Οι αναλογίες αρκούν για 4-5 μεγάλα μπιφτέκια. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C στον αέρα.
Για το στήσιμο του burger:
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα περνάμε για λίγο από την τοστιέρα ή από το φούρνο, για να ζεσταθούν ελαφρώς. Απλώνουμε στη βάση τη vegan χτυπητή με κόκκινη πιπεριά της Condito The Green Line, προσθέτουμε το μπιφτέκι, το μαρούλι, τη ντομάτα και κλείνουμε. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Συνταγή από Cool Artisan
Δείτε επίσης: https://coolartisan.gr/?recipe-post=vegan-burger-me-pantzari