ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5’
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35’
Υλικά για 4 άτομα:
Για τη σαλάτα:
500 γρ. πένες ολικής αλέσεως βρασμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 αγγουράκι, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Φρέσκα μυρωδικά
Για τη σάλτσα λιαστής ντομάτας:
4 κ.σ. Mayo Vegan Sauce της Condito Green Line
1 κ.σ. πουρές λιαστής ντομάτας
1 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη Mayo Vegan Sauce, τον πουρέ λιαστής ντομάτας και το ξύδι, μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα.
Κατόπιν, σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, τα βρασμένα ζυμαρικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τα τέσσερα πιάτα που θα χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα στη σειρά. Βάζουμε σε σε κάθε πιάτο μια κουταλιά της σάλτσα λιαστής ντομάτας που ετοιμάσαμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα ζυμαρικών από πάνω και σερβίρουμε.