ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50′
Υλικά:
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
½ κ.γ. σόδα φαγητού
5 πατάτες
4 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα Condito The Green Line
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δενδρολίβανο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια, με περίπου 3 δάχτυλα πάχος. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 8 με 10 λεπτά, ωσότου μαλακώσει η εξωτερική επιφάνεια, χωρίς όμως να λιώσουν οι πατάτες. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200℃. Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Aνακατεύουμε τις πατάτες μέσα στο σουρωτήρι, έτσι ώστε η εξωτερική τους επιφάνεια να τριφτεί. Στρώνουμε ένα ταξί με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα τις πατάτες. Προσθέτουμε τη μαρινάδα με το ελαιόλαδο και την Mayo Vegan Sauce και ανακατεύουμε καλά. Mεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά ή μέχρι η πατάτες να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε με Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα και απολαμβάνουμε.
Συνταγή από Beets Me
Δείτε επίσης: https://beets-me.com/2022/12/traganes-patates-fournou-me-magioneza/

Grilled cheese σάντουιτς με Mayo
Vegan Carrot Hot Dog
Vegan cheese burger με sauce ψητής πιπεριάς
Vegan τοστ με κρέμα λιαστής ντομάτας
Πατατοσαλάτα με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Σαλάτα ζυμαρικών με σάλτσα λιαστής ντομάτας
Σαλάτα με κους κους, μυρωδικά και σάλτσα λιαστής ντομάτας
Σαλάτα με κυδώνια ψητά
Σαλάτα με λάχανο, καρότο και καρύδια
Σάντουιτς με ψητές πιπεριές και Sauce βασιλικού
Σοκολατένιο κέικ με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Τορτίγιες με ψητά μανιτάρια και Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Ψητή γλυκοπατάτα και κολοκύθα με σάλτσα βασιλικού
Ψητό κουνουπίδι με sauce κόκκινης πιπεριάς