ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60′
Υλικά για 6 μερίδες:
1 κιλό baby πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
3/4 της κούπας γιαούρτι σόγιας
1/4 της κούπας Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
Στεγνώνουμε καλά τις πατάτες, τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τις πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός ποτηριού. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για περίπου 30-40 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανές.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι σόγιας, την Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο, το χυμό λεμόνι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε τα υλικά για την σως και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε!