ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10′
Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. μανιτάρια
Για το κουρκούτι
2 κ.σ. Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για BBQ
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 1/2 κούπα ρόφημα αμυγδάλου
Χυμός λεμονιού
Για το πανάρισμα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
2 κ. σ. πάπρικα
Για το σερβίρισμα
Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
Ρίγανη ξερή
Εκτέλεση:
Προετοιμάζουμε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη Mayo Vegan Sauce, το αλεύρι, το μίγμα μπαχαρικών, το αλάτι, το πιπέρι, τη διατροφική μαγιά, το ρόφημα αμυγδάλου και τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Ετοιμάζουμε το μίγμα για το πανάρισμα. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη διατροφική μαγιά και την πάπρικα.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε λάδι σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τους 170°C. Βουτάμε τα μανιτάρια πρώτα στο κουρκούτι, μετά στο μίγμα για πανάρισμα και τέλος τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. Τοποθετούμε τα τηγανητά μανιτάρια σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και σερβίρουμε με Mayo Vegan Sauce στο πλάι.