ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25′
Υλικά για 4 μερίδες
Για το ριζότο
300 γρ. σπαράγγια
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
250 γρ. ρύζι για ριζότο
100 γρ. λευκό κρασί
1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμός
1 κούπα καλαμπόκι
4 κ.σ. διατροφική μαγιά
4 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με τρούφα της Condito The Green Line
1 λεμόνι, το ξύσμα του και το χυμό του
Για το σερβίρισμα
Φρέσκα μυρωδικά
Σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τα σπαράγγια. Καθαρίζουμε το σκληρό τους μέρος (με μαχαίρι ή peeler), κρατάμε τις τρυφερές κορυφές και ψιλοκόβουμε τους βλαστούς.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπαράγγια. Αλατίζουμε, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει. Ρίχνουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί. Το μείγμα πρέπει να έχει λίγα υγρά, αλλά να μην στεγνώσει εντελώς.
Ορίζουμε 17 λεπτά στο χρονόμετρο. Προσθέτουμε 1/3 από το ζεστό νερό ή ζωμό, το καλαμπόκι και τα σπαράγγια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει ζωηρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο ακόμη φορές, μέχρι να απορρoφιθεί όλο το υγρό.
Μόλις περάσει ο χρόνος, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε: Διατροφική μαγιά
Mayo Vegan Sauce με τρούφα
Ξύσμα & χυμό λεμονιού
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και σχοινόπρασο.