ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10′
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40′
Υλικά για 8 μερίδες (ένα ταψάκι 25Χ35)
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και στραγγισμένο
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
4 κ.σ. λάδι
4 κ.σ. αλεύρι
800 γρ. φυτικό ρόφημα
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. Classic Style ημίσκληρο κίτρινο
2 κ.σ. Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα της Condito the Green Line
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το σπανάκι σε νερό που βράζει για 2-3΄, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2΄, προσθέτουμε το φυτικό ρόφημα σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να δέσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το Classic Style ημίσκληρο κίτρινο και την Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα.
Ανακατεύουμε την μπεσαμέλ, με το σπανάκι και το μεταφέρουμε στο ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.